Energie gebruiken, dat doe je zelf!

Speakers: Kees Vringer (MNP), Marnix Van Alphen (Milieucentraal)

Beste Yessers

Op donderdag 28 september van 19.00 tot 22.00 organiseert YES-DC in de Florin in Utrecht een bijeenkomst over het energiegebruik van mensen en huishoudens. Waar gebruiken mensen en wij dus ook, energie voor en waar is het energiegebruik van afhankelijk? Hebben soortgelijke huishoudensals huishoudens met een bepaald inkomen eigenlijk een vergelijkbaar energiegebruik of juist niet? En, welke activiteiten zijn nu eigenlijk de energievreters binnen ons leefpatroon? Deze vragen komen aan bod bij de bijeenkomst Energie gebruiken, dat doe je zelf!

Kees Vringer, medewerker van het Milieu en Natuur Planbureau en enige tijd terug gepromoveerd op het energiegebruik van huishoudens ten behoeve van consumptie, zal in een presentatie op de bovenstaande vragen ingaan. Hij zal hier iets vertellen over hoe het energiegebruik verschilt tussen verschillende typen huishoudens en typen mensen, waar "we" met zijn allen het meeste energie voor gebruiken en wat volgens hem de beste manieren zijn om het energiegebruik van huishoudens te beïnvloeden

Marnix Van Alphen, communicatieadviseur energie en vervoer bij Milieu Centraal zal vervolgens op zijn presentatie ingaan. Hij zal aangeven op welke onderdelen van het energiegebruik Milieucentraal zich richt en hoe Milieu Centraal het energiegebruik van huishoudens probeert te beïnvloeden. Richt Milieucentraal zich op dezelfde "energievreters" die in het onderzoek van Kees Vringer naar voren komen? En waarom doet Milieucentraal dit wel of niet? En hoe probeert Milieucentraal om te gaan met verschillen tussen huishoudens?

De bijeenkomst sluit af met een discussie tussen sprekers en publiek.

Wil je ook weten waar je eigenlijk energie voor gebruikt en wil je weten hoe organisaties als Milieu Centraal het energiegebruik proberen te beïnvloeden, kom dan de 28ste naar de Florin!

We wensen je veel luister en discussieerplezier toe!

Groeten,

Anne Kets
Cor Graveland